Svéd gombasaláta hozzávalói

1. 
  • 50 dkg gomba
  • 1 dl napraforgó olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg konzerv paradicsom
  • 3 db babérlevél
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 teáskanál cukor
  • 10 csepp citromlé
2.
  • 300 g gomba - csiperke/sampion
  • 1 fej hagyma - vörös
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 200 g paradicsom
  • 40 g sűrített paradicsom
  • 0.5 db citrom (héja, és leve)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors - fekete (őrölt)
  • oregánó (friss, vagy szárított)
  • bazsalikom (friss, vagy szárított)
  • 2 db babérlevél (friss, vagy szárított)
  • kristálycukor 
3.
  • 30 dkg gomba (konzerv, ebben az esetben jobb mint a friss)
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 6 dkg  Vénusz olaj
  • 4 dkg paradicsompüré
  • 1 dl fehérbor
  • 1 db babérlevél
  • 1 reszelt citrom héja, kevés citromlé
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
 
Kijevi jéremell burgonypürével, mandulás őszibarackkal 
 
1.
  • 4 nagy szelet csirkemell
  • 15 dkg trappista sajt
  • 10 dkg vaj
  • rölt szerecsendió (ízlés szerint)
  • 2-3 szál petrezselyem
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
2.
  • 5 jércemell
  • 15 dkg liszt
  • 30 dkg reszelt sajt
  • 5 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 40 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dl olaj
  • reszelt szerecsendió
  • Burgonyapüré:
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg margarin
  • 3.5 dl tej
3.
  • 1 kg jércemell
  • finomliszt a bundázáshoz
  • 40 dkg reszelt sajt
  • 2 db tojás
  • 5 ek. vaj
  • 1 tk. mustár
  • zsemlemorzsa a bundázáshoz
  • étolaj a sütéshez
  • 2 csipet reszelt szerecsendió
  • a körethez:
  • 1 kg burgonya
  • 2 dl tej
  • 2 ek. vaj
  • víz
  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 1 csomó petrezselyemzöld